מבשלת טוב וחושבת לפתוח קייטרינג? קצת אוכל למחשבה

האם חברים מתפנקים על עוגת השוקולד שלך או על סלט העוף המרענן שלך?

האם אי פעם הפנמת את המחמאות שאת מקבלת על האוכל וחשבת אולי כי אם מישהו אוהב את האוכל שלך אז אולי יש מצב שתפתחי קייטרינג משלך? אם כן אז אולי כדאי לחשוב על כך שוב.

למרות שקייטרינג הוא אחד מהעסקים הקטנים שיותר קל לפתוח מכיוון שאפשר לעשות זאת מהמטבח בביתך, התחרות היא רצחנית ואחוז הכישלון גדול. את מבינה? דווקא מכיוון שסף הכניסה הוא נמוך אז התחרות היא עצומה. גם המצב הכלכלי שמכוון אנשים לאכול יותר בבית, לערוך פחות אירועים גרנדיוזים כמו גם חברות ענק שמנסות לחסוך איפה שאפשר מביאות להקטנה בביקוש לשירותי קייטרינג. אמנם בשנה האחרונה הרגשת המשבר הכלכלי קצת דעכה עם התוצאות המצויינות שהראתה שופרסל במכירות בתור רשת שסימלה את המכה הקשה שחטפו חברות המזון מגל המחאה. עם זאת עדיין לא ניתן לומר כי ימי החגיגיות חזרו. חברת קייטרינג זה הרבה יותר מלבשל במבטח הביתי ולהכין אוכל טעים, יש לכך הרבה מאוד השלכות ובעיקר זה מצריך יכולות של ניהול עסק כגון ניהול עובדים, ניהול חשבונות, שיווק ועוד. לדוגמא אחד מערוצי השיווק המרכזיים ביותר הוא האינטרנט, מבשלת שפתחה דף פייסבוק מצליח עם המון מתכונים או לחלופין פתחה קבוצת מבשלות סביר להניח שתגיע לקהל פוטנציאלי ביתר קלות מאשר מישהי מופנמת שמבשלת לה ולבני משפחתה.

אז נאמר שאת בשלנית נהדרת, שפית אמיתית ונאמר שיש לך תקציב לשנה הראשונה להוצאות כ"א ופירסום. האם ברור לך אי להשיג את הלקוח הראשון? ואת זה שאחריו? האם את מסוגלת לממש כל אירוע כדי לבנות את המוניטין שלך. האם את בקשרים טובים עם חברות השכרת ציוד לאירועים או יודעת היכן לקנות את הציוד לקייטרינג שלך?

יש כאן עניין של תשוקה להצלחה שהוא מעבר לאהבת הבישול, מה גם שאם הופכים תחביב שאוהבים למקור פרנסה לפעמים מתחילים לשנוא אותו והוא הופך לעבודה לכל דבר. עד כדי כך שכבר אי אפשר לבשל בשביל הכיף ובזמן הפנוי. זה כמו הניסוי הזה על ילדים שפעם היו מוציאים זבל ועם לא אך לאחר שהם קיבלו פעם אחת כסף על הוצאת הזבל מההורים הם כבר לא היו מסוגלים לעשות זאת בחינם כי זה כבר התקשר אצלם עם עבודה.

גם יכולת להתמודד עם דחייה או כישלון היא תכונה משמעותית לכל בעל עסק עצמאי, האם תעמדי בביקורות פחות טובות על האוכל והמתכונים שלך? בעלי חברות קייטרינג מצליחות עושים פעמים רבות דברים שונים מהרגיל או כגימיק שיווקי או ברמת התפריט או ביכולות הניהול שלהם.כאשר התחרות כל כך קשה הבידול הוא משמעותי ולכן אולי כדאי לשקול להתמחות בסוג מסויים של מטבח, אולי במנה אחת או שתיים או לחלופין בהיבט טבעוני או צמחוני או נטול לקטוז. ישנן אפשרויות שונות אך הבידול הוא משמעותי.

לסיכום לפתוח עסק של קייטרינג זה ממש לא כמו לדעת לבשל טעים, מדובר בועלם אחר, הדורש כישורים אחרים ויכולות שונות בנוסף לסביבה הסופר תחרותית של תחום זה. לכן אני ממליצה לפני שאת פוסעת בכיוון להתייעץ עם בעלי ניסיון ויועצים עסקיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *